Počelo: Za rekonstrukciju Gradskog parka 120 miliona FOTO/VIDEO

Došao je i taj dan kada krećemo u rekonstrukciju Gradskog parka u Vranju i danas smo zvanično uveli izvođača radova u posao, izjavio je u ponedeljak gradonačelnik Slobodan MIienković.

On je objasnio da je rekonstrukcija podeljena u dve faze - u prvoj, vrednoj 43 miliona, rekonstrisaće se najveći deo parka, odnosno ono što čini njegov budući sadržaj.

- To su podzemne hidrotehničke instalacije, elektroinstalacije, popločavanje pešačkih staza unutar samog parka na površini od 7.000 kvadrata, izgradnja fontane i osnove muzičkog paviljona, letnje pozornice, postavljanje mobilijara, rekonstrukcija dečjeg igrališta i uređenje javne rasvete - kazao je Milenković.

U drugoj fazi, dodao je gradonačelnik, planirana je izgradnja ogradnog zida oko parka, kao i instaliranje video nadzora.

- Ovom prilikom zahvaljujemo se Ministarstvu trgovine i turizma i ministru Rasimu Ljajiću, jer ministarstvo učestvuje sa 30 miliona dinara u rekonstrukciji našeg parka - kazao je Milenković.

Projektom je obuhvaćeno i uređenje centralnog platoa ispred spomenika Borisavu Stankoviću, kao i zelenih površina koja zauzimaju oko 65 posto prostora parka.

- Drvoredi i drveće ostaju, nije predviđeno uklanjanje i građani ne moraju da brinu.

Vranjski Gradski park je jedan od najstarijih u Srbiji i u svojoj dugoj istoriji nije se mnogo menjao.

Završetkom radova park će predstavljati novu zelenu oazu u samom gradskom jezgru - dodao je Milenković.

Za drugu fazu radova na rekonstrukciji parka nije raspisana nabavka i nisu obezbeđena sredstva, objasnio je gradonačelnik, ali je najavljena finansijska pomoć Ministarstva trgovine i turizma i za tu fazu.

Radove će izvoditi Društvo za transport Euro lider d.o.o. Žbevac, sa podizvođačima.

Odgovorni izvođač Aleksandar Manić kazao je da je rekonstrukcija zvanično počela u ponedeljak, a da će park biti zatvoren za upotrebu dok se ne završe radovi.

Rok za završetak prve faze radova je 120 radnih dana.

Projektovana vrednost svih radova u obe faze iznosi 120 miliona dinara bez PDV-a.

Tekstovi u sklopu projekta „Internet eko reporteri“ sufinansirani su sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove ministarstva.

Najnovije vesti