Pčinjska liga: Torpedo potopio Pavlovčane, Mineralac u derbiju bolji od Dinamo Juga

Banjski Mineralac pobedio je u derbiju kola Dinamo Jug na gostovanju sa 1:2, u utakmici 8. kola Pčinjske okružne lige koja je odigrana na Gradskom stadionu u Vranju.

Banjčani su ovom pobedom napravili osam bodova prednosti ispred bujanovačkog BSK-a, koji je iskoristio poraz Dinamo Juga i pobedom od 0:2 u Stublu nad Južnom prugom izbio na drugo mesto tabele.

Dinamo Jug je sada treći sa 15 bodova.

Od vranjskih timova u ovom kolu pobedio je i Radnički 2021.

Sa 2:1 savladano je poslednjeplasirano Levosoje posle preokreta.

Vranjanci su loše počeli meč i dozvolili gostima da povedu.

U drugom poluvremenu strelci za vranjski tim bili su Erdžan Hiseni i Aleksandar Tasić.

"Naš tim je krenuo veoma loše protiv ekipe koja je mnogo bolja nego što tabela pokazuje.

A onda u drugom poluvremenu kreće preokret.

I to od momka koji je pre neki dan napunio šesnaest godina.

Treba upamtiti ime Erdžana Hisenija.

Izjednačio je, najpre, iz kontranapada, sve vreme je svojom brzinom razbijao protivnika.

Navijači su uživali u uzbudljivom meču, a i prisustvovali majstorijama novog fudbalskog čuda sa juga Srbije", rekao je za Vranje News trener Radničkog Dejan Osmanović.

Torpedo 1973 je na Gradskom stadionu u Vranju čak sa pet golova u mreži ispratio kući ekipu Pavlovca iz istoimenog sela nadomak Vranja.

Strelci za vranjski tim u prvom poluvremenu bili su Strahinja Stevanović i Nikola Tasić, dok su u drugom mrežu Pavlovčana pogađali Nikola Jovanović (dva puta) i Mateja Mladenović.

Kapiten i trener Torpeda Predrag Ristić rekao je za Vranje News da je zadovoljan posle ove visoke pobede.

"Posle lošeg početka u prvih petnaestak minuta, gde su gosti u par navrata ozbiljno zapretili, stvari su postavljene na svoje mesto i na odmor smo otišli sa dva gola prednosti.

U nastavku mnogo bolja naša igra, dosta brži protok lopte, mnogo lepih akcija, od kojih su tri realizovane.

Smatram da je drugo poluvreme neki model po kojem bi trebalo da igramo.

Želim da napomenem da je svoje minute, odnosno celo jedno poluvreme, na ovoj utakmici imao Nikola Savić, koji se posle trinaest meseci pauze zbog preloma noge na utakmici Dinamo - Trajal Kruševac prošle sezone, opet vratio fudbalu i očekujemo da bude značajno pojačanje za nas", kaže Ristić za Vranje News.

Četvrti tim iz Vranja u ovoj ligi, FK Dinamo Vranje, odigrao je nerešeno na gostovanju Vihoru (donedavnom lideru na tabeli) - bilo je 2:2.

Strelci su za vranjski tim bili Dimitrije Ilić i Nikola Dimić.

U ovom kolu odigrana je još i utakmica Mladost (Suvojnica) - Čelik, u kojoj je domaćin slavio sa 2:0, dok je meč između Mladosti i bujanovačkog OFK As-a u Bosilegradu nije odigran zbog nedolaska gostiju.

Parovi 9. kola (nedelja 6. novembar)

Čelik - FSU Južna pruga, Levosoje - Mladost (S), Mladost (B) - Radnički 2021, Dinamo Vranje - OFK AS, Mineralac - Vihor, Pavlovac - Dinamo Jug i BSK - Torpedo 1973.

Najnovije vesti