Otvorena škola roditeljstva u Bosilegradu

U bosilegradskom Domu zdravlja otvorena je "Rosa škola roditeljstva", sa idejom da budući roditelji u njoj dobijaju stručne savete i podršku medicinske struke u perodu trudnoće i u početnom stadijumu odrastanja najmlađih građana Bosilegrada.

O tome će ubuduće brinuti stručni tim sastavljen od pedijatara, ginekolokoga, patronažnih sestara itd, koji će proći akreditovanu obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje po najvišim medicinskim standardima.

U Bosilegradu je otvorena jedna od dvadesetak škola koje "Rosa voda" i Ministarstvo zdravlja otvaraju u sklopu inicijatve koja je pokrenutapre tri godine.

Pre više od dve godine, Rosa je u sličnom partnerstvu otvorila novu školu roditeljstva, sa oko 300 mališana i njihovih mama i tata, a dve škole roditeljstva otvorene su u Kuršumlija i Vranju i one pružaju sigurnije odrastanje za preko 900 dece.

Rosa voda je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije pokrenula dugoročan program za podršku uspostavljanju i razvoju škola roditeljstva u zdravstvenim ustanovama u kojima ovakav vid podrške ne postoji.

U protekle dve godine otvoreno je deset škola roditeljstva, a preko 3.000 roditelja i njihovih beba dobilo je neprocenjivu podršku.

Ove godine, Rosa voda otvara još deset škola roditeljstva, a pored Bosilegrada, podršku će budući roditelji dobiti u Dimitrovgradu, Bečeju, Nišu, Boljevcu, Rumi, Opovu, Vršcu, Užicu i Koceljevi.

Najnovije vesti