Nova pravila za rad vranjskih sudova

Viši i Osnovni sud u Vranju od utorka 7. jula organizovaće svoj rad u skladu sa zaključkom Visokog saveta sudstva (VSS) koji je donet u ponedeljak, "uz primenu instrukcija za rad sudova u sklopu primene mera prevencije širenja virusa COVID-19.

Mere su uvedene "zbog proglašene vanredne situacije na celoj teritoriji grada Vranja po odluci gradonačelnika od 29. juna.

- Način organizacije rada Osnovnog suda u Vranju trajaće do donošenja odluke o ukidanju vanredne situacije i precizno je određen odlukom vršioca funkcije predsednika suda (Su 1-1-65/2020-1 od 07.07.2020) koja je objavljena na sajtu suda - navodi se u saopštenju.

Zaključkom VSS obavezuje se predsednik suda, čije je sedište na teritoriji jedinice lokalne samouprave na koji je nadležni organ proglasio vanrednu situaciju zbog nastanka elementarne nepogode prouzrokovane širenjem epidemije zarazne bolesti Covid-19, "da organizuje rad suda u skladu sa Odlukom o određivanju posebnih mera zaštite stanovništa od zarazne bolesti Covid-19, na teritoriji te jedinice lokalne samouprave".

Način organizacije rada suda će trajati do donošenja Odluke o ukidanju vanredne situacije.

Nove mere podrazumevaju pranje, čišćenje i dezinfekciju prostora, pribora i opreme, kao i provetravanje prostorija pre početka rada suda; mere koje obezbeđuju bezbednu upotrebu vode za piće, postavljanje dezo barijera i dozera za dezinfekciju ruku na ulazu u zgradu suda uz obavezu zaposlenih i svih ostalih koji dolaze u sud da ih koriste; merenje telesne temperature beskontaktnim toplomerom; dezinfekciju prostorija suda jednom dnevno dok traje radno vreme, obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica unutar suda; zabranu okupljanja u prostorijama suda više od pet osoba ako je nemoguće napraviti između njih distancu od dva metra; održavanje fizičke distance od dva metra itd.

Iste mere važe i za Viši sud u Vranju.

Detalje iz odluka možete pogledati ako kliknete na link u nastavku.

Najnovije vesti