Od 1. do 3. septembra prijavljivanje za drugi upisni rok na Pedagoškom

Pedagoški fakultet u Vranju organizovaće drugi konkursni rok za upis nove generacije studenata osnovnih akademskih studija u okviru školske 2022/2023. godine, na studijskim programima za obrazovanje učitelja i obrazovanje vaspitača.

Kako su saopštili sa ovog fakulteta, kandidati će za upis moći da se prijave u periodu od 1. do 3. septembra, neposredno na Fakultetu ili elektronskim putem na imejl adresu [email protected].

Polaganje prijemnog ispita biće 7. septembra.

Kandidati neće imati nikakve troškove polaganja prijemnog ispita i samog upisa.

"Prilikom prijavljivanja na konkurs podnose se originalna dokumenta na uvid, a uz prijavni list koji se dobija na fakultetu ili preuzima sa sajta fakulteta, podnose fotokopije diplome o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu, svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i očitanu biometrijsku ličnu kartu.

Kandidati koji su položili prijemni ispit za upis na prvu godinu osnovnih akademskih studija na nekom od učiteljskih ili pedagoških fakulteta, mogu da, u okviru drugog upisnog roka, predaju zahtev za upis na Pedagoški fakultet u Vranju na preostala slobodna mesta i oni će biti oslobođeni polaganja prijemnog ispita.

Podsećamo, Pedagoški fakultet doneo je odluku da školarina za sve novoupisane studente u okviru školske 2022/2023. godine bude besplatna", navode sa vranjskog fakulteta.

Završavanjem studijskih programa studenti stiču 240 ESPB bodova i stručni naziv diplomirani učitelj, odnosno diplomirani vaspitač.

Nakon toga na istom fakultetu mogu upisati master akademske studije, čime im se pruža mogućnost rada u osnovnom i predškolskom obrazovanju.

Detaljnije informacije o studijskim programima i upisu kandidati mogu pronaći na internet stranici Pedagoškog fakulteta u Vranju ili se informisati pozivom na broj 017/431-960.

Najnovije vesti