Obnovljen fudbalski klub Roma iz Vranja: Radnički opet u igri

Grupa fudbalskih entuzijasta i bivših članova obnovila je rad Fudbalskog kluba Radnički, ekipe nastale posle Drugog svetskog rata, za koju su preteženo nastupali pripadnici romske nacionalne manjine iz Vranja.

FK Radnički nastao je u vranjskom naselju Gornja Čaršija i ugašen je pre desetak godina.

Kako poručuje grupa entuzijasta koja je obnovila klub on je do gašenja "bio mesto okupljanja i druženja lokalne omladine, koju je spajala ljubav prema fudbalu.

- Iako je učestovao u najnižim ligama kroz njega je prošlo mnogo uspešnih fudbalera koji su kasnije izgradili zapažene karijere, te zbog toga i predstavlja sastavni deo sportske istorije grada.

Klub je bio mesto okupljanja lokalnih Roma, ali su uvek bili dobrodošli i Srbi i druge nacionalnosti i kao takav je prestavljao sjajan primer međunacionale saradnje.

Ponovno osnivanje kluba doprineće i lepšoj multietničkoj slici grada - saopšteno je iz FK Radnički.

Skupština koja je označila obnovu kluba održana je 16. aprila.

Za prvog predsednika obnovljenog Radničkog izabran je legendarni fudbaler iz Vranja Dejan Osmanović (nekada najbolji strelac Prve lige SR Jugoslavije u sezoni 1998/1999) a za sekretara Nebojša Stajić, takođe nekadašnji fudbaler iz Vranja.

- Klubu su u početnoj fazi reformiranja mnogo pomogli gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradski većnik za manjinska prava Dejan Ivanović.

Klub im se ovim putem zahvaljuje, uz nadu da će se uspešna saradnja nastaviti - poručuju iz FK Radnički.

Ljudi iz Radničkog pozvali su medije, bivše članove i fudbalere, simpatizere, kao i sve ljubitelje fudbala i sporta u Vranju da pomognu u popularizaciji fudbala među Romima i povratku na stare staze kluba koji je nekada igrao veoma dopadljiv fudbal, zbog čega su ih sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka nazivali "Vranjski brazilci".

Iz kluba nije saopšteno u kojoj će se ligi njihova seniorska ekipa takmičiti, ali se pretpostavlja da će to biti Pčinjska okružna liga u kojoj u aktuelnoj sezoni nastupa neparan broj timova (11).

Komentari

bravo, ovoj što se setija nemože ni bivši mu drugar Zoki a ni Bane da smisli, ali sve zarad preduzeće odnosno bolji život roma, le le le, pa sliku stavija kao da su svi sada tu na osnivanju bili....oj muko će se utepam, ovoj kao u onaj film mojtivideo, dokle će se igrate sas nas, povćajte nam malka otkupninu kada su izbori ne da se prodavamo za crvenu

Najnovije vesti