NS: Bespovratna sredstva Milenijum timu za Vranjsku Banju nova pljačka resursa Srbije

Povodom dodele bespovratne pomoći u iznosu od 10 miliona evra novca građana Srbije kompaniji "Milenijum tim" iz Beograda od strane Komisije za kontrolu državne pomoći, a za realizaciju navodne investicije "Resort" u Vranjskoj Banji, iz Gradskog odbora Narodne stranke u Vranjem saopšteno je da je "na pomolu još jedna pljačka građana Srbije u sprezi državne institucije - privatne kompanije".

- Simptomatično je to da je kompanija "Milenijum tim" najpre kupila nedovršeni hotel u Vranjskoj Banji, zatim specijalnu bolnicu poznatiju kao "Stacionar" i hotel "Železničar" i sve to u bescenje i pod sumnjivim okolnostima, da bi zatim ta ista kompanija dobila poklon od države Srbije u iznosu od 10 miliona evra novca građana Srbije kako bi relizovala svoj privatni biznis.

Inače, kompanija "Milenijum tim" je javnosti Srbije i poznata po tome što je umešana u mnoge poslove gde se raspolaže državnim novcem i gde se trguje resursima Republike Srbije, što je slučaj i ovde, s obzirom na to da se radi o banji sa najtoplijom vodom u Evropi.

Gradski odbor Narodne stranke Vranje postavlja pitanje nadležnim državnim i gradskim organima zbog čega je baš ova kompanija bila povlašćena da kupi ove vredne objekte u Banji, a po ceni koja je daleko niža od prave vrednosti ovih objekata?

Ko stoji iza ove kompanije?

Kakvo je to ulaganje od posebnog zančaja, kako navodi Komisija?

Na osnovu kojih krierijuma je baš ova kompanija dobila bespovratnu pomoć u iznosu od 10 miliona evra novca građana Srbije ili je možda i to državna tajna?

Javnost ima pravo da zna zašto je baš kompanija "Milenijum tim" dobila ova bespovratna sredstva, a ne neka druga kompanija.

Za nas ovo sve liči na još jednu kupovinu državne imovine, državnim novcem za privatne svrhe.

Ovo su sve ujedno pitanja i za istražne organe Republike Srbije, a ono što mi obećavamo građanima jeste da će nakon pada ovog režima i promene sistema ova sumnjiva privatizacija sa još sumnjivijim poklanjanjem novca građana biti detaljno ispitana od strane nezavisnih državnih organa - navodi se u pisanom saopštenju odbora Narodne stranke u Vranju.

Komentari

Zvuči kao da je vama u Narodnoj Stranci žao što su sredstva namenjena izgradnji Vranjske banje? Siguran sam da će glasači umeto da cene vašu dušebrižnost!

Ne mogu da verujem da se neko moli boga da država ne potroši pare u Vranjsku banju! Narodna stranka nije baš za narod na jugu... Žao li vam je što će nešto da se radi u banji?

Najnovije vesti