Nova zbirka pesama Ane Ilić: Snoviđenjem do podizanja svesti o retkim bolestima

Novu zbirku pesama, četvrtu po redu, pod nazivom Snoviđenja objavila je ovih dana mlada poetesa iz Vladičinog Hana Ana Ilić.

Izlazak knjige iz štampe prati kampanja na Fejsbuk stranici "Pod svetlom istine", u kojoj se pozivaju svi dobrotovori i humani ljudi da se kupovinom knjige priključe borbi protiv retke bolesti.

"Kako biste vaš život učinili lepšim, molimo vas da razmislite o kupovini sabranih i novih pesama Ane Ilić pod nazivom Snoviđenje.

Cena je ostala ista "po meri srca", odnosno sami je određujete (plus troškovi dostave), a plaća se pouzećem.

Narudžbe sa vašom adresom šalju se u inbox Fejsbuk stranice "Pod svetlom istine" ili preko sajta/putem kontakt forme (kliknite OVDE).

"Putem brze pošte, pošiljka je sledećeg dana kod vas.

Ukoliko vam iz nekog razloga više odgovara, kupovinu možete obaviti i uplatom na račun 160541020001127034 Banca Intesa, uz poruku o obavljenoj uplati.

Sav prihod od knjige ide za nabavku lekova, pomagala, rehabilitacije, banjsko lečenje, razne terapije, kvalitetniji život, ali i za nastavak Anine misije u promovisanju i podizanju svesti o retkim bolestima kroz zagovaranje i umetnost", navodi se na stranici "Pod svetlom istine".

Dragocenu pomoć u nameri da ova knjiga ugleda svetlo dana pružila je opština Vladičin Han i nadležmni u njoj, u želji da podrži svoju sugrađanku i štampanje tiraža.

Značajnu podršku Aninom pisanju dala je spisateljica Ivana Kuzmanović.

PROFIL

Ana Ilić rođena je 1995. godine u Vranju.Do svoje devete godine ni po čemu se nije razlikovala od svojih vršnjaka. Bila je radoznalo, vredno i veselo dete puno života i želje za znanjem. Osim primetnog zamaranja, do tada ništa nije ukazivalo na to da bi Ana mogla imati probleme sa zdravljem. Imala je nepunih devet godina, kada joj je na Dečjoj neurologiji u Beogradu postavljena dijagnoza "Fridrihova ataksija", retka, progresivna, teška i podmukla bolest za koju nema leka. A, lekovi koji se koriste za njeno usporavanje preskupi su i nedostupni u našem sistemu zdravstvenog osiguranja. Nedugo nakon postavljanja dijagnoze, Ana je počela da koristi invalidska kolica i da se suočava sa nizom drugih, sekundarnih dijagnoza. Ipak, njen intelekt ostao je netaknut. Uspešno je završila osnovnu i srednju školu, otkrila svoj dar za pisanje i unutrašnju borbu. Prvu zbirku pesama "Pod svetlom istine", izdala je na svoj šesnaesti rođendan. Za njene stihove čulo se od Srbije i okruženja, do Australije i Kanade. U leto 2014. objavila je još jednu zbirku pesama pod nazivom "One zvezdane oči". Objavljuju je u časopisima, zbornicima i antologijama u zemlji i okruženju. Godine 2018. promovisala je u Vranju zbirku pesama "Utrnule reči". Njene pesme prevođene su na strane jezike. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Nišu. Govori engleski, služi se španskim i nemačkim jezikom. Februara ove godine dobila je međunarodnu književnu nagradu "Crni biser", koju dodeljuje Evropska organizacija obolelih od retkih bolesti.

Najnovije vesti