Neočekivan poraz Surduličana: Radnik - Metalac 1:2 VIDEO

Vranje - Surdulički Radnik neprijatno je iznenadio svoje navijače u utakmici 31. kola Super lige porazom na svom terenu od Metalca iz Gornjeg Milanovca - 1:2 (1:1).

Surduličani su uprkos tome što su došli u vođstvo golom najboljeg strelca Super lige Milana Makarića u 23. minutu, dozvolili da gosti najpre izjednače preko Mbongua u 30, a potom i trijumfuju pogotkom Maksimovića u 59. minutu susreta.

Od starta se igralo veoma otvoreno s obe strane.

Mogli su Surduličani do prednosti na samom početku, ali zbog sebičnosti napadača i nedodavanja u stoprocentnoj šansi nisu došli do ranog vođstva.

Pretili su i gosti u par navrata, ali su ipak prvi do gola i vođstva stigli Surduličani preko Makarića koji je glavom smestio loptu u mrežu Gornjomilanovčana posle jednog idelanog centaršuta s levog krila.

Gosti su se posle ovog vođstva Radnika još više otvorili i Mbongu je, posle jedne dubinske lopte kroz sredinu, nakon što se najpre dobro zagradivši u šesnaestercu domaćih predriblao direktnog rivala i smestio loptu u levi donji ugao Kostićevog gola.

U 59. minutu evrogol Maksimovića za vođstvo gostiju.

Primio je loptu na oko 20 metara od gola domaćih, predriblao direktnog čuvara i izvanrednim šutem "skinuo paučinu" iz levog gornjeg ugla gola Surduličana.

Radnik je u poslednjih pola sata konstantno napadao u želji da makar izjednači, ali im to nije pošlo za rukom.

Viđene su i dve sporne situacije u šesnaestercu gostiju sumnjive na jedanaesterac - najpre jedno igranje rukom gostujućeg odbrambenog fudbalera, a potom i rušenje napadača Radnika u finišu utakmice.

Međutim, sudija Nikola Radaković se u tim situacijama nije oglasio.

Zbog protesta nakon te druge sumnjive situacije isključen je trener surduličkog tima Slavoljub Đorđević.

Metalac je naneo prvi poraz Radniku u Surdulici u ovom delu šampionata, a poslednji put Radnik je kod kuće izgubio od Čukaričkog 16. decembra.

Surduličani su uprkos porazu sačuvali petu poziciju na tabeli sa osvojenih 48 bodova jer se u ovom kolu nisu proslavili ni rivali koji ih prate u stopu.

Subotički Spartak, koji zaostaje bod, izgubio je od Mladosti u Lučanima, dok je TSC, koji zaostaje dva boda, odigrao bez golova na gostovanju Čukaričkom.

U narednom kolu Radnik će imati najteži mogući zadatak koji trenutno može imati jedan superligaški klub.

Gostovaće Crvenoj zvezdi, aktuelnom šampionu Srbije i ekipi koja ubedljivo vodi na tabeli Super lige sa 89 bodova, na Stadionu Rajko Mitić u Beogradu.

Najnovije vesti