Mustafa žestoko po Zavetnicima, Nikolić preti sudom zbog albanske zastave

Žestoku polemiku poslednjih dana preko portala Bujanovačke vode predsednik Okružnog odbora Zavetnika Dragan Nikolić Nika iz Vranja i Bujanovčanin Ragmi Mustafa, predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) u vezi sa pokretanjem inicijative iz Nikolićeve stranke da se naziv Pčinjski okrug preimenuje u Vranjski.

Mustafa je najpre, u vezi s tom inicjativom, Nikolićevu stranku nazvao "fašističkom formacijom".

"Politički ste posvećeni nacionalizaciji, etnicizaciji i verski pročišćenom društvu", poručio je Mustafa.

Na opasku okružnog lidera Zavetnika da "manjine neće odlučivati o gradovima, opštinama i okruzima u Srbiji već narod čija je država", Mustafa je odgovorio da je "jasno dokle je to dovelo".

"Da, tačno je da mi kao nacionalna manjina ne odlučujemo pa je danas Pčinjski okrug među najsiromašnijima sa najvećom nezaposlenošću, među najzaostalijima, sa najmanje investicija od svih ostalih okruga", naveo je Mustafa na Fejsbuku.

Naglasio je da tri albanska poslanika u republičkom parlamentu pokazuju koliko ima Albanaca u Pčinjskom okrugu, nakon što je Nikolić istakao da Zavetnici insistiraju da se utvrdi "koliko Albanaca zaista živi u Bujanovcu i Preševu".

"Stop fašizmu, stop patronizaciji, stop ponižavanju", usprotivio se Mustafa.

On se osvrnuo i na Nikolićev privatni angažman - advokaturu, tvrdeći da je Nikolić "protiv decentralizacije isključivo iz ličnih, materijalnih razloga".

"Kada Preševo i Bujanovac nemaju sudove i tužilaštva, povećava se broj klijenata u vašoj advokatskoj kancelariji, a poznato je koliko naplaćujete svoje usluge", otpisao je Mustafa.

Nikolić mu nije ostao dužan.

"Nervozna, histerična, nevaspitana i suviše lična reakcija gospodina Ragmija Mustafe potvrđuje da je inicijativa Zavetnika za promenu naziva okruga u "Vranjski" pogodak u sam centar, navodi se u saopštenju Zavetnika koje je potpisao Nikolić.

Ističući da u Bujanovcu i Preševu "postoje i sud i tužilaštvo", Nikolić je poručio Mustafi "da će se u to i sam uveriti kada ponovo proba da istakne zastavu strane države s ciljem uznemirenja javnosti i svesnog, namernog i drskog kršenja zakona Srbije čiji je punopravni građanin".

"Uporno ćemo i dalje insistirati na utvrđivanju tačnog broja Albanaca koji stvarno žive na teritoriji Preševa i Bujanovca, kako bi se onemogućilo glasanje istih osoba na viće mesta", istakao je Nikolić.

U saopštenju Zavetnika odaje se da je njihova inicijativa "pogodak u sam centar jer u potpunosti potire izmišljene nazive o nekakvoj Preševskoj dolini koje plasiraju iz Nacionalnog saveta Albanaca".

"Jedino što je tačno u izjavi gospodina Mustafe jeste da je Vranjski okrug jedan od najnerazvijenijih i najsiromašnijih, ali da posledice toga osećaju i Srbi i Albanci.

Stav je Zavetnika da su svi građani Vranjskog okruga potpuno jednaki u svim pravima, slobodama, ali i obavezama", navodi se u stranačkom saopštenju koje je potpisao Nikolić.

Komentari

Ovaj dečko gubi vreme raspravljajući se sa Zaveštancima - kvazi i parapolitička organizacija izmišljena da glumi opoziciju i sakuplja "patriJoCke" glasove da se slučajno ne otisnu u Zveri ili Wadikale.

Najnovije vesti