MUP: Dupliran broj prekršaja nepropisnog prevoženja dece

Vranje - Iz Ministarstva unutrašnjih poslova apelovali su na roditelje i organizatore putovanja "da poštuju saobraćajne propise, decu prevoze u dečjim sedištima i koriste sigurnosne pojaseve".

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević precizirao je da decu mlađu od dvanaest godina ne treba voziti na prednjem sedištu.

On je upozorio da dve trećine dece strada u saobraćaju u svojstvu putnika, a da je broj prekršaja nepropisnog prevoženja dece u prvih šest meseci ove godine dupliran u odnosu na prošlu godinu.

"U toku je letnja sezona i sezona korišćenja godišnjih odmora kada se ka turističkim destinacijama u Srbiji i inostranstvu upućuju čitave porodice sa decom, a takođe veliki broj dece se prevozi autobusima na ekskurzije, rekreativne nastave i kampove", kazao je Lakićević.

Načelnik Uprave saobraćajne policije apelovao je na sve učesnike u saobraćaju, posebno roditelje i organizatore putovanja, da poštuju saobraćajne propise jer, kako je rekao, "svi imamo isti cilj - da nijedno dete ne strada u saobraćaju".

"Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije svim učesnicima u saobraćaju žele srećan put.

Dajemo maksimalne napore da se bezbedno osećate u saobraćaju i bezbedno stignete do željenih destinacija", kazao je Lakićević.

Najnovije vesti