Milenković: Situacija zabrinjava, potrebno maksimalno poštovanje mera

Svi podaci koje beležimo ovih dana u pogledu širenja virusa korona u Vranju su vrlo zabrinjavajući, izjavio je u programu lokalne Radio televizije Vranje gradonačelnik Slobodan Milenković.

On je dodao da ćemo u narednom periodu "imati udar na bolnice", kao i da ga "najviše brine zaražavanje zdravstvenih radnika".

- Moramo se posvetiti tome da se poštuju mere i da ne dođe do još veće transmisije virusa.

Molim građane da sami sebi kažu - nije vreme za okupljanja i slavlja.

Trocifreni brojevi prvih pregleda, novozaraženih i onih koji su na bolničkom lečenju ne samo da opominju, već i brinu - kazao je Milenković.

On je potencirao veliki pritsak na COVID ambulantu u ATD-u.

- Povećava se broj novozaraženih i prvih pregleda što je zabrinjavajuće i upozoravajuće.

To znači da ćemo u narednom periodu imati udar na bolnički posteljni fond, dakle veliki broj prijema u bolnicama, ali ono što mene najviše zabrinjava je zaražavanje zdravstvenih radnika.

U ovom momentu svu pažnju moramo posvetiti tome da se poštuju mere i da ne dođe do još veće transmisije virusa u kolektivima - naveo je Milenković.

Vranje je "tranzitni grada, veliki je priliv ljudi iz drugih opština okruga, kao i iz Severne Makedonije", dodao je.

- Na nama je da sprovodimo sve mere propisane od strane Republičkog kriznog štaba.

Takođe, na lokalnoj samoupravi je i kontrola poštovanja tih mera.

Međutim, sve nadalje zavisi od nas samih.

Da smanjimo kontakte i ne moramo da idemo na bilo kakva okupljanja koja se organizuju, jer će u narednom periodu biti dosta porodičnih okupljanja, a približava se i jedna od najvećih krsnih slava.

Doći će trenutak kada ćemo opet da se vratimo u normalan život, a sada nam je primarni cilj da sve ovo prebrodimo sa što manje obolelih i preminulih.

Još jednom pozivam sugrađane da vode računa, pre svega, o sebi i svojoj porodici, a time će mnogo učiniti da se smanji transmisija virusa u populaciji - zaključio je gradonačelnik.

Komentari

Ako već hoćes da poštuješ mere onda neka nadležni organi krenu u kontrolu po javnim ustanovama, javnim preduzećima i drugim intirucijama gde zaposleni ne nose maske u prostorijama gde rade (kancelarijama, šalterima...). Prvi koji ne nosi masku je lice zaduzeno za merenje temperature i pustanje stranaka u usluznom centru u opstini.

Najnovije vesti