Linta uoči starta Radnika u Super ligi: Respektujem protivnika, ali očekujem tri boda

Sezonu 2022/23. u Super ligi Srbije, osmu po redu, surdulički superligaš Radnik započeće utakmicom na Efbet stadionu u Surdulici protiv debitanta u ligi - Mladost GAT-a iz Novog Sada.

U klubu su pred ovaj meč ocenili da je pripremni period uspešno realizovan, podsećaju da su se adekvatno pojačali novim fudbalerima, pa s pravom očekuju da na debiju u novom šampionatu osvoje sva tri boda.

Aleksandar Linta, novi šef stručnog štaba Radnika (došao iz Voždovca) rekao je na konferenciji za medije uoči starta lige da je zadovoljan tokom priprema na Zlatiboru i u Surdulici.

"Posvećenost igrača i njihov profesionalizam je zaista na visokom nivou.

Posle mesec dana treninga svi željno očekujemo početak sezone i tu prvu utakmicu.

Premijerne utakmice u šampionatu su uglavnom neizvesne, ali sam optimista i verujem u svoje momke", rekao je Linta.

On je dodao da je njegovom timu potrebna određena doza agresivnosti i energije.

"Sigurno neće biti lako, ali kao što sam napomenuo ne očekujem ništa drugo osim pobede i tri boda, uz pun respekt protivnika", kazao je Linta u obraćanju novinarima.

Kapiten Radnika Uroš Stojanović rekao je da je teži period po njegovu ekipu prošao i da su se svi uželeli takmičarskih utakmica.

"Željno iščekujemo premijeru i nadamo se da ćemo, uz popunjene tribine na našem stadionu, doći do pobede već u prvoj utakmici", rekao je Stojanović.

Utakmica Radnik - Mladost BAT odigraće se na Efbet stadionu u Surdulici u nedelju od 20 časova, uz direktan TV prenos na drugom kanalu Arena sport.

Najnovije vesti