Kuhinja: Ćufte od mesa i jabuka

Isprobajte nešto novo, razbijte svakodnevnu monotoniju i igrajte se namirnicama.

Potrebni sastojci:

- 500 g mlevene ćuretine

- 250 g mlevene svinjetine

- 1 zelena jabuka

- ¼ veće glavice crvenog luka

- ½ šolje hlebnih mrvica

- 1 kašičica sveže izrendanog đumbira

- 1 jaje

- 1 čen belog luka

- 1 kašičica tucane crvene paprike

- so, biber

- 1 kašika maslinovog ulja

Za sos:

- ¾ šolje roštiljskog sosa

- ¾ šolje terijaki sosa

- šolja crvenog vina

Za posipanje:

- 3 kašike susama

- 3 kašike naseckanog vlašca i mladog luka

Da biste napravili ćufte jabuku oljuštite i iseckajte na sitne, sitne kockice, baš kao i crveni i beli luk i đumbir.

Sipajte namirnice u veliku posudu, dodajte meso i sve ostale sastojke osim maslinovog ulja pa dobo izmešajte rukama.

Od dobijene smese oblikujte ćuftice i pecite ih na zagrejanom maslinovom ulju da dobiju lepu boju sa svih strana, pa ih vadite na tanjir i ostavite sa strane.

Iz tiganja u kojem ste pekli ćuftice iscedite višak ulja, zatim u nju sipajte vino, terijaki i roštilj sos i stavite na šporet da prokuva.

Ćufte vratite nazad u tiganj, promešajte i ostavite da se kratko prokrčkaju u sosu.

Gotove ćuftice pospite susamom, sveže naseckanim vlašcem i mladim lukom.

Najnovije vesti