Krunić pred gostovanje u Kragujevcu: Bodovi su nam preko potrebni

Vranje - Surdulički superligaš Radnik u subotu će gostovati Radničkom 1923 u Kragujevcu, u okviru 18. kola našeg najelitnijeg fudbalskog takmičenja.

Radnik je u prošlom kolu ostvario prvu prvenstvenu pobedu u aktuelnoj sezoni kao domaćin protiv subotičkog Spartaka (2:0), dok su Kragujevčani igrali 0:0 na gostovanju u Lučanima protiv Mladosti.

Simo Krunić, koji od prošlog kola ponovo vodi ekipu iz Surdulice, rekao je novinarima uoči polaska u Kragujevac da je nesporno da Radnik "igra znatno bolje u odnosu na početak prvenstva".

"Podignuta je forma, videli smo u prošlom kolu igru Radnika, pogotovu u drugom poluvremenu.

Momci daju svoj maksimum na treninzima, uvideli su i sami da je potreban maksimum koncentracije do poslednjeg minuta igre i kod povoljnog i kod nepovoljnog rezultata na utakmici", navodi Krunić.

Za Kragujevčane kaže da u poslednje vreme igraju veoma dobro.

"Smatram da se radi o čvrstoj ekipi, sa izuzetnim pojedincima.

Biće teško, ali kao što u poslednje vreme kažem - nama nije bitno protiv koga igramo, bitno je samo da su nam potrebni bodovi pa ćemo stoga pokušati da sve učinimo da do njih i dođemo u Kragujevcu", kaže trener Radnika.

On dodaje da njegov tim ide na noge Kragujevčanima "jako motivisan".

"U bodovnom smo deficitu i bodovi su nam preko potrebni.

Na put idemo bez kapitena Stojanovića, koji odrađuje parne kartone, imamo i par povređenih igrača.

Dobra stvar je da raspolažemo respektabilnim fondom igrača i verujem da će, ko god da izađe na teren, bilo u startnoj postavi ili sa klupe, dati svoj maksimum kao u našoj poslednjoj uakmici", zaključio je Krunić.

Utakmica Radnički 1923 - Radnik odigraće se u subotu 5. novembra na Stadionu Čika Dača u Kragujevcu od 13 časova.

Direktan prenos utakmice najavljen je na Areni Sport 8.

Joksimović: Na Radnik ozbiljno i bez opuštanja

Šef struke kragujevačkog superligaša Dejan Joksimović izjavio je za zvaničan klupski sajt da loši rezultati Radnika ove sezone "nisu posledica manjka kvaliteta igračkog kadra, već plod nekih nesrećnih okolnosti".

"Radnik je ekipa koja definitivno ima kvalitet za ovaj rang takmičenja, ali je spletom nekih nesrećnih okolnosti dospela na začelje prvenstvene tabele. Sigurno da im je ta pobeda protiv Spartaka prošlog vikenda podigla moral pred utakmicu sa nama. Oni bi eventualnom pobedom u subotu uhvatili priključak sa ekipama koje se nalaze izvan opasne zone, što će im sigurno biti dodatni motiv u predstojećoj utakmici. Verujem da će moji igrači maksimalno ozbiljno shvatiti ovu utakmicu i da neće sebi dopustiti bilo kakav vid opuštanja", rekao je Joksimović.

Kragujevčani će predstojeću utakmicu igrati bez Brazilca Evandra da Silve zbog povrede. Van stroja je već duže vreme povređeni Marko Janković, dok će u konkurenciji za tim ponovo biti desni bek Nikola Vlajković.

Najnovije vesti