Kostić: Planirani budžetski deficit smanjen za 190 miliona VIDEO

Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Vranja prihvaćena je u ponedeljak na sednici Gradskog veća i prosleđena gradskom parlamentu na razmatranje i usvajanje.

Zapravo, reč je o "rebalansu budžeta".

Gradski većnik za budžet i finansije Bojan Kostić naglasio je pred novinarima da su prihodi i primanja utvrđeni na iznos od skoro 2,77 milijarde dinara, a rashodi i izdaci na nivou od oko 2,79 milijarde.

- Budžetski deficit je oko 22 miliona dinara, što je 0,8 odsto ukupnih prihoda i primanja budžeta grada - kazao je Kostić, uz napomenu da je prethodnom odlukom planiran deficit od 214 miliona dinara.

Ovo smanjenje deficita sa 8 na samo 0,8 odsto, kako je naglasio Kostić, vrlo je važno za finansijsku stabilnost lokalne samouprave.

- Do smanjenja deficita za čak 190 miliona došlo je usled mera koje smo preduzeli na prihodnoj strani budžeta, boljom naplatom izvornih prihoda, kao i ostvarenom prodajom zemljišta kod Roda marketa.

Ostvarenim sredstvima finansiraćemo izgradnju vrtića u naselju Raška, rekonstrukciju Ulice Bore Stankovića, Zadružnog doma u Dubnici - rekao je Kostić, nabrajajući šta će se još finansirati.

Najnovije vesti