Koridori: U tunelima Grdeličke klisure sve radi besprekorno

Vranje - Svi bezbednosno-sigurnosni sistemi u tunelima "Predejane" i "Manajle", na trasi Koridora 10 u Gredličkoj klisuri, u potpunosti pouzdani i rade bez ikakavih nedostataka.

Iz "Koridora" je ova informacija saopštena godinu dana od puštanja u saobraćaj deonice kroz Grdeličku klisuru, nakon što je obavljen redovan servis i testiranje celokupne opreme.

Obavljene su provere sistema tunelske rasvete, sistema ventilacije, dizel električnog agregata, sistema detekcije provale i kontrole pristupa, sistema automatske detekcije i dojave požara, digitalnog video sistema, SOS sistema, sistema ozvučenja, sistema kontrole kvaliteta i brzine strujanja vazduha, sistema saobraćajne signalizacije, hidrantske mreže i drugo.

Koridori Srbije su u periodu od 8. do 31. maja naizmenično zatvarali po jednu cev tunela "Predejane" i "Manajle" kako bi obavili sve provere, testiranja i servise, koji su predviđeni ugovorom sa izvođačem radova.

- Ovom prilikom zahvaljujemo se na razumevanju svim putnicima koji su u pomenutom periodu imali strpljenja za realizaciju naših ugovornih i zakonskih obaveza - poručuju iz "Koridora".

Deonica kroz Grdeličku klisuru u dužini od 26,3km puštena je u javni saobraćaj 18. maja 2019. godine, čime je kompletan južni krak Koridora 10 u potpunosti završen.

Najnovije vesti