Koalicija Albanaca dobila više glasova u Bujanovcu od Vučića

Vranje - Najveću podršku građana opštine Bujanovac na parlamentarnim izborima i zvanično je dobila lista Koalicija Albanaca doline za koju je glasalo 6.473 birača, a na drugom mestu je lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve sa 4.415 glasova.

Opštinska izborna komisija (OIK) u ponedeljak je konačno usvojila zbirni izveštaj o rezultatima – tri meseca posle održavanja izbora u zemlji, piše portal Bujanovačke.

Na zbirni izveštaj iz Bujanovca, koji je bio preduslov za objavljivanje konačnih rezultata parlamentarnih izbora, čekalo se tri meseca zbog četiri poništavanja i pet ponavljanja glasanja na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu.

Posle petog glasanja 30. juna nije bilo prigovora, pa je Koalicija Albanaca doline sa 698 glasova na ovom biračkom mestu, odnosno oko 10.000 ukupno, osvojila poslanički mandat koji će pripasti predvodniku izborne liste Šaipu Kamberiju.

Na parlamentarne izbore izašao je 15.331 Bujanovčanin od 43.119 sa pravom glasa, odnosno 35 odsto, navodi se u izveštaju.

Lista Muftijin amanet je po broju glasova (1.130) treća, a lista socijalista Ivice Dačića dobila je 230 glasova manje.

Nakon što je bujanovačka OIK dostavila izborni izveštaj Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) teče rok od 96 sati za donošenje ukupnog izveštaja o rezultatima izbora, odnosno za proglašenje konačnih rezultata.

Ukoliko ne bude prigovora na konačne rezultate izbora, RIK u roku od 10 dana od objavljivanja konačnih rezultata dodeljuje mandate kandidatima za narodne poslanike po njihovom redosledu na izbornoj listi.

Od momenta kad RIK objavi konačne rezultate počinje da teče i rok od 30 dana za održavanje konstitutivne sednice novog saziva Narodne skupštine, koju zakazuje predsednik iz prethodnog saziva.

Najnovije vesti