Književno veče SKOR-a u subotu uveče u Vranju

Ogranak Saveza književnika u otadžbini i rasejanju (SKOR) u Vranju predstaviće, u subotu 11. decembra, književno stvaralaštvo svojih članova i zbornik radova svih članova SKOR-a pod nazivom "Sazvežđa 21" koji se objavljuje tradicionalno jednom godišnje.

"Na promociji biće predstavljeni vranjski autori Mile Kostić Dubnica, Srba Đorđević, Velibor Jović, Ljubomir St. Manasijević, Nada Trajković i Ana Mitić Stošić.

Mitić Stošić biće i u ulozi moderatora ove promocije.

Predstavićemo i druge autore, članove Saveza iz Vranja, a govorićemo i o aktivnostima i celokupnom radu Saveza.

Gost književne večeri biće doajen vranjske muzičke scene Slobodan Cobi Jovanović, koji će svojim nastupom oplemeniti ovaj događaj", navode organizatori.

Književno veče održaće se na Maloj sceni Pozorišta Bora Stanković u subotu u 18 sati.

O SKOR-u

Savez književnika u otadžbini i rasejanju (SKOR) osnovan je sa ciljem okupljanja književnih stvaralaca ma gde bili, živeli i radili, radi podsticanja na negovanje, razvijanje i usavršavanje jezika, kulture i žive reči srpskog naroda. Osnovan je 2000. godine na inicijativu nekoliko pisaca iz zemlje i inostranstva, među kojima je najzaslužnija Vera Aleksandrić, književnica, koja je celi radni vek provela u Australiji, a sada živi i stvara u Novom Sadu.

Izvor: skor.org.rs

Najnovije vesti