Kamberi: Vučić lije suze nad bujanovačkim Srbima za koje nije uradio ništa

Vranje/Bujanovac - Dojučerašnji predsednik opštine Bujanovac i lider PDD-a Šaip Kamberi napisao je na svom službenom Fejsbuk nalogu da predsednik Srbije "lije krokodilske suze nad Srbima za koje nije ništa uradio kao najmoćniji čovek u Srbiji".

Kamberi, koji je i budući narodni poslanik u Skupštini Srbije konstatovao je da je "Aleksandar Vučić ponovo pokušao da preti Albancima Preševske doline".

- Izigravajući žrtvu on lije krokodilske suze, a ne čini ništa za Srbe čak i kada su na vlasti ljudi iz njegove stranke.

To dokazuje Preševo, gde je njegov SNS danas sastavni deo vlasti u opštini sa preko 95 odsto Albanaca.

O tome nam svedoči i Medveđa gde njegova SNS vlada lokalnom samoupravom, nakon što je lokalne Albance potpuno isključio iz vlasti - napisao je Kamberi.

On je naveo da je "(zlo)upotreba lokalnih Srba za interese vlasti u Beogradu dobro poznata metoda" čiji su rezultat "patnje i žrtve svuda čak i lokalnih Srba koji su mislili da ih štite svemoćni u Beogradu".

- U našem regionu nije bilo međuetničkih problema čak ni u vreme najkrvavijih ratova.

Ovu vrednost harmoničnog suživota među građanima Preševa, Bujanovca i Medveđe nisu mogli poremetiti ni ideološki očevi gospodina Vučića čijeg se balasta on teško odriče.

Kako se čini, izuzetno je teško da će jednog dana razumeti da ljudska prava i demokratija nisu statistika, iako je ovog puta spomenuto 300 Albanaca iz Medveđe, a ne "100 Bošnjaka", napisao je Kamberi.

POZIV ZA NASTAVAK DIJALOGA

Kamberi je takođe podsetio da "Albanci kao građani Srbije godinama čekaju poziv za nastavak dijaloga" sa svim etničkim grupama u Bujanovcu, Preševu i Medveđi što je, kako navodi, u mandatu vlade.

- Gospodine Vučiću, nemamo lek za strah od demokratije. Nemamo lek ni za strah od dijaloga. Ali imamo lek za pretnje, a to je naša nezaustavljiva volja i posvećenost ravnopravnosti. Za sve građane, bez razlike, čak i za one koji nisu politički podobni - napisao je Kamberi.

Najnovije vesti