Kamberi: Novousvojeni kodeks ponašanja uperen protiv poslanika opozicije

Vranje - Novousvojeni kodeks ponašanja poslanika u Narodnoj Skupštini Srbije samo je novi instrument za ograničavanje govora parlamentarne opozicije i prepun je rešenja koja izigravaju samu njegovu suštinu, ocenio je poslanik Ujedinjene doline u Skupštini Srbije Šaip Kamberi.

Gostujući u programu televizije Nova S. Kamberi je rekao da je uveren "da je sve urađeno s ciljem da se ograniči sloboda izražavanja narodnih poslanika koji imaju drugačije mišljenje".

- Odnosno narodnih poslanika parlamentarne opozicije, a kodeks neće imati uopšte veze niti uticaja na ono kako će se ponašati narodni poslanici koji pripadaju većini.

Ja iskreno ne očekujem da će ovaj kodeks uticati na to da se više ne spominje vanparlamentarna opozicija ili Dragan Đilas, već ima za cilj isključivo nekako nametanje ili ograničavanje nas iz parlamentarne opozicije - ocenio je Kamberi.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su Kodeks ponašanja, kao i više izmena zakona koji se tiču zaposlenih u državnim službama i njihovih plata.

Za Kodeks o ponašanju poslanika je od 191 prisutnih glasalo njih 189, a protiv su bila dva glasa.

Za izradu kodeksa ponašanja poslanika bio je zadužen skupštinski Administrativni odbor sa poslanikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Martinovićem na čelu.

Najnovije vesti