Kadetkinje Srbije postale balkanske šampionke u Vranju

Ženska kadetska reprezentacija Srbije osvojila je u nedelju uveče prvo mesto i zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu koje je proteklih dana održano u Vranju.

Srbija je u finalu u Sportskoj hali u Vranju, pred više od 2.000 navijača, savladala Bugarsku sa 3:1 (25:17, 25:16, 26:28 i 25:14) i osvojila desetu zlatnu medalju na Balkanskim prvenstvima za Srbiju.

Srbija je Bugarsku pobedila drugi put na ovom šampionatu, nakon što je prethodno bila bolja u grupi (3:2).

Naša reprezentacija ostvarila je sve pobede na ovom turniru i to protiv Moldavije, BiH, Bugarske, potom protiv Rumunije u polufinalu i opet protiv Bugarske u finalu.

Pobednički peharu kapitenki Srbije Teodori Kričković predao je Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS).

Nenad Đorđević, član Gradskog veća Vranja zadužen za sport i omladinu i Oliver Tončić, predsednik Okružnog odbojkaškog saveza Pčinjskog okruga, predali su zlatne medalje kadetkinjama Srbije, a Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, trofej za drugo mesto Margariti Gunčevoj, kapitenu Bugarske.

Reprezentativka Srbije Ana Mihajlović, koja igra na mestu primača servisa, proglašena je za najkorisniju igračicu (MVP) turnira, dok je Teodora Kričković, kapiten Srbije, najbolji tehničar turnira.

U utakmici za treće mesto Turska je pobedila Rumuniju sa maksimalnih 3:0.

Komentari

Svaka cast devojkama nase Srbije.
Sada ce Gonzi I Nesi da likuju a ja kola krsim po rupe.

Nesi nije mogo da podigne pehar u rukometu pa se brze bolje prebacio u odbojci tu mu je sigurna medalja i to na reprezetativnom nivou.

Najnovije vesti