Iznenađujući poraz Pčinje, Hančani pali protiv lidera u Zaječaru

Vranje - FK Pčinja iz Trgovište neočekivano je poražena na domaćem terenu od niškog Car KOnstantina sa 1:2 (0:1), u utakmici vanrednog 31. kola koje je u Srpskoj ligi Istok odigrano u sredu.

Pčinja koja je ovog proleća imala deset pobeda, po jedan nerešen ishod i poraz izgubila je treću utakmicu na svom terenu u aktuelnom šampionatu.

Gosti, koji se grčevito bore za opstanak u ligi, iskoristili svoju šansu i poveli u 36. minutu.

Nišlije su nastavile sa napadačkom igrom i u drugom delu utakmice i uspeli da udvostruče prednost.

Nadu da bi Pčinja mogla do boda probudio je Nikola Z. Arsić golom za 1:2, ali je to ipak bilo sve što su domaći fudbaleri pružili na ovoj utakmici.

Drugi tim iz Pčinjskog okruga u ovoj ligi, SFK Morava iz Vladičinog Hana, poražena je od lidera na tabeli Timoka 1919 u Zaječaru sa 5:1.

Pčinja je sa 51 bodom šesta na tabeli Srpske lige Istok, a u stopu je sa istim brojem bodova ali nešto slabijom gol razlikom prati Jedinstvo iz Paraćina.

SFK Morava je sa 21 bodom na osamnaestom mestu treća najslabija ekipa lige i po svemu sudeći preseliće se u niži rang takmičenja jer iz lige ispada osam ekipa.

Do kraja šampionata ostalo je da se odigra još sedam kola.

U narednom kolu koje je na programu predstojećeg vikenda upravo će se odigrati derbi Pčinjskog okruga u Vladičinom Hanu gde će Morava dočekati Pčinju.

ISPADA OSAM, ULAZE ČETIRI EKIPE

Iz Srpske lige Istok ispašće na kraju sezone sedam najslabije plasiranih klubova i još onoliko koliko se vrati iz Prve lige Srbije, a pripadaju teritoriji Srpske lige Istok, odnosno osam najslabije plasiranih klubova i još onoliko klubova koliko se vrati iz Prve lige Srbije, ukoliko prvoplasirani klub kroz baraž ne obezbedi ulazak u Prvu ligu Srbije. U Srpsku ligu Istok plasiraće se prvoplasirani klubovi zonskih fudbalskih liga iz grupa Istok, Zapad, Jug i Centar. Trenutno stanje na tabeli pogledajte u nastavku.

Najnovije vesti