Iz policije zvanično potvrđeno hapšenje zbog razbojništva na autoputu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su muškarca (1963) iz Vranja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela razbojništvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave, sumnja se da je on 27. decembra ove godine, u ranim jutarnjim satima na autoputu Niš-Vranje, kod sela Prevalac, putničkim vozilom, "koristeći lažne registarske oznake i blinkere presreo i zaustavio automobil audi stranih registarskih oznaka", kojim su putovale dve osobe - državljanin Severne Makedonije, a drugi Albanije.

- Osumnjičeni koji je, kako se sumnja, bio u maskirnoj uniformi, predstavio se kao policajac i uz pretnju oružjem od njih uzeo novac i mobilne telefone.

Pretresom porodične kuće osumnjičenog policija je pronašla automatsku pušku, pištolj, municiju, dve bombe, službenu legitimaciju, maskirnu uniformu, blinkere, kapu-fantomku .

Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu - navodi se u saopštenju policije.

Najnovije vesti