Hapšenja osoba iz Preševa i Šilova zbog sumnje na izdavanje lažnih lekarskih uverenja

Vranje - Hapšenja osoba iz Preševa i Šilova izveli su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a, UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, saopšteno je iz MUP-a.

Slobode su lišeni odgovorno lice (1964) jedne auto škole u Preševu, kao i zaposleni u Domu zdravlja Šilovo (1967 i 1959. godište) i još jedna osoba (1987) "zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok će protiv još dve osobe biti podnete krivične prijave u redovnom postupku".

Kako se sumnja, Preševljanin je, tokom 2020. i 2021. godine, "predao dvadeset ličnih karata od osoba sa teritorije Preševa i Bujanovca" jednom od osumnjičenih iz Doma zdravlja Šilovo, koji je, bez njihovog prisustva, a uz pomoć još četvoro osumnjičenih, "izdavao lekarska uverenja o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilom, a koja su korišćena za polaganje vozačkog ispita i produženje vozačkih dozvola".

Za dvoje osumnjičenih određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, "biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će još dve osobe, "uz izveštaj o hapšenju biti sprovedeni tužilaštvu".

Najnovije vesti