Gradski štab ukinuo vanrednu situaciju uvedenu zbog poplava

Gradski štab za vanredne situacije ukinuo je vanrednu situaciju na delu teritorije Vranja i Vranjske Banje uvedenu u januaru zbog obilnih padavina i poplava.

Prema najnovijoj odluci Gradskog štaba vanredna situacija ukinuta je u katastarskim opštinama Davidovac, Ristovac, Pavlovac, Rataje 1, Donji Neradovac, Kupinince, Donje Trebešinje, Ribince, Zlatokop, Vranje 1, Ćukovac, Toplac, Vranje 2, Suvi Dol, Kumarevo, Bresnica, Vranjska Banja, Moštanica, Bujkovac, Korbevac, Prevalac, Panevlje, Bunuševac, Soderce, Drenovac, Dobrejance, Uševce, Vlase, Golemo selo, Lalince i Mijovce.

- Na osnovu predloga Gradskog štaba, a nakonobavljene analize stanja na ugroženim područjima od poplava i konstatacije da je vodostaj na vodama I i II reda u stagnaciji i da ne preti opasnost od daljih izlivanja, gradonačelnik grada Vranja Slobodan MIlenković doneo je Odluku o ukidanju vanredne situacije na delu teritorije grada Vranja - saopšteno je iz Gradskog štaba.

Na sednici je usvojen Nacrt Lokalnog operativnog plana odbrane od poplava na vodama drugog reda u 2021. godini koji će biti dostavljen Gradskom veću na razmatranje i Skupštini grada na usvajanje.

- Doneti su i zaključci o formiranju stručno operativnih timova za praćenje stanja klizišta i za zaštitu i spasavanje od poplava i nesreća na vodi i pod vodom - dodaje se u saopštenju.

Na sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik Vranja i komandant štaba Slobodan Milenković, usvojena je Informacija o preduzetim preventivnim i operativnim merama na rečnim vodotokovima i kanalima, kao i na lokalnim putevima, "s ciljem zaštite od štetnog dejstva vode, kao i merama i aktivnostima na zaštiti stanovništva na teritoriji grada Vranja".

Usvojena je o Informacija o preduzetim aktivnostima formiranih Komisija za procenu štete.

Najnovije vesti