Grad Vranje pripremio više od 100.000 evra za usluge mobilne telefonije

Više od 100.000 evra (12,6 miliona dinara) iz budžeta spremna je da izdvoji lokalna samouprava Vranja za usluge mobilne telefonije u narednoj godini, pokazuju podaci iz raspisane javne nabavke u otvorenom postupku, sa rokom prijave zainteresovanih ponuđača do 29. decembra ove godine, piše portal Slobodna reč.

Prema dokumentaciji, dostupnoj na Portalu javnih nabavki, grad od potencijalnog ponuđača traži paketi usluga za 500 pretplatničkih brojeva, te obavezan budžet za "beneficiranu nabavku telefona od 10 miliona dinara".

Traži se ponuda od četiri moguća paketa - najjeftiniji od 500 dinara mesečno (bez PDV-a), sa 450 minuta SMS poruka u nacionalnom saobraćaju i 3 gigabajta interneta po brzini od najmanje 10Mb/s, dok najskuplji od 2.100 dinara treba da ima neograničene minute i SMS poruke, 50 GB interneta u nacionalnom saobraćaju i 2 GB u romingu.

Iz lokalne samouprave bi da razgovori unutar grupe budu besplatni, te da se ne troši raspoloživi saobraćaj iz paketa.

Iz Grada se obavezuju da će prosečna mesečna minimalna potrošnja biti 350.000 dinara (bez PDV-a).

Traži se i da svi telefonski aparati iz aktuelne ponude operatera za pravna lica moraju biti dostupni naručiocu po maksimalnoj ceni od 1 dinar po aparatu.

Navodi se i da će ponuda "biti odbijena kao neprihvatljiva ukoliko ne podrazumevaintegrisanje fiksne i mobilne telefonije povezivanjem centrale naručioca na lokaciji Kralja Milana 1, Vranje, sa centralom mobilnog operatera podzemnim kablovskim digitalnim linkom prema čvorištu operatera mobilne telefonije (optika/bakar) u celom rasponu linka, uz brzinu prenosa od najmanje 2Mb/s radi ostvarenja mogućnosti niže cene razgovora sa mobilnim mrežama drugih operatera, kao i besplatnih razgovora u okviru poslovne grupe naručioca".

Najnovije vesti