Golman Radnika Vasiljević prelazi u Zvezdu

Mladi golman Radnika iz Surdulice Nikola Vasiljević potpisaće višegodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

Srpski šampion će na ime obeštećenja Surduličanima platiti između 250.000 i 300.000 evra, piše MOZZART Sport.

S obzirom da 201 centimetar visoki čuvar mreže, koji važi za jednog od najtalentovanijih golmana u Srbiji, najverovatnije ne bi mogao već na proleće da pronađe svoje mesto među stativama crveno-belih, moguće je da odmah bude prosleđen nazad u Surdulicu na šestomesečnu pozajmicu, dok bi od leta ušao u otvorenu bitku za poziciju u timu.

Čelnici Crvene zvezde Vasiljevića su želeli u svojim redovima još letos, ali tada nije došlo do dogovora.

Golman Surduličana i sad imao nekoliko ponuda iz Danske, ali je izabrao Beograđane.

Vasiljević je dete Radničkog iz Niša, a tokom karijere nosio je i dres užičke Slobode.

U Surdulicu je došao 2015. godine, a jesenas se u dva navrata našao i na spisku Mladena Krstajića u mečevima Lige nacija, prvo za septembarske mečeve sa Rumunijom i Litvanojom, kada je zamenio povređenog Aleksandara Jovanovića, a dva meseca kasnije i za okršaje sa Crnom Gorom i Litvanijom, kada je ponovo "uleteo" kao zamena, ovoga puta za Marka Dmitrovića.

Na golu Crvene zvezde u prethodne dve sezone neprikosnoven je Milan Borjan, koji će uskoro dobiti novi poboljšani ugovor na stadionu Rajko Mitić, dok je druga opcija u ovom trenutku Zoran Popović, koji je ugovorom sa crveno-belima vezan do leta 2020. godine, što znači da će Vasiljeviću biti pakleno teško da se izbori za minutažu na našem najvećem stadionu.

Najnovije vesti