FK Dinamo osniva ženski fudbalski klub u Vranju

U Vranju će biti formiran novi ženski fudbalski klub pod okriljem FK Dinamo, člana Prve fudbalske lige Srbije u muškoj konkurenciji.

- Pozivamo sve zainteresovane devojčice iz Vranja i okoline da dođu na stadion Jumko u Vranju u subotu 13. jula u 10 časova radi dogovora - kaže se u pozivu FK Dinamo i potencira da će se revizalizacija ženskog fudbala u Vranju obavljati pod okriljem ovog kluba.

Vranje od gašnja ŽFK Jumko 2004. godine, koji je bio jedan od najboljih ženskih klubova bivše SFRJ, SRJ i Srbije, nije imalo sportski fudbalski kolektiv u kome bi trenirale žene.

Taj klub osvojio je Kup SRJ u četiri navrata - 1998, 2000. 2001 i 2002. godine, ali pored superiornog niškog Mašinca (24 šampionska pehara) nisu uspeli da osvoje nijednu državnu titulu.

Vranje je u prošlosti imalo mnogo talentovanih fudbalerki od kojih su neke, poput Danijele Stojiljković, bile standardne reprezentativke Srbije.

Sistem takmičenja

Superliga Srbije u fudbalu za žene je najviši rang fudbalskih takmičenja za žene u Srbiji. Liga je formirana 2006. godine pod imenom Prva ženska liga Srbije i to ime je nosila do 2013, kada je promenjeno u Superliga Srbije. Od sezone 2013/14. liga broji 8 klubova, za razliku od prethodnih sezona kad ih je bilo 12. Niži rang takmičenja je Prva liga Srbije. Prvak Srbije ima obezbeđeno učešće u Ligi šampiona za žene.

Najnovije vesti