Fajnenšl tajms proglasio BAT evropskim liderom za zaštitu klime

Vranje - Renomirani međunarodni poslovni list Fajnenšl tajms dodelio je BAT-u, kompaniji koja posluje i u Vranju, titulu lidera za zaštitu klime među evropskim kompanijama.

Ekološko, društveno i korporativno upravljanje predstavljaju ključni deo BAT-ove korporativne strategije za izgradnju bolje budućnosti za sve (A Better Tommorrow™), kroz smanjenje uticaja svog poslovanja na zdravlje i kreiranje većeg izbora proizvoda smanjenog rizika za potrošače, navodi se u saopštenju iz kompanije.

"BAT je izuzetno predan tome da bude odgovorna kompanija i da smanji svoj uticaj na okolinu.

Jako smo zadovoljni što nas je Fajnenšl tajms proglasio jednim od lidera među kompanijama koje predvode borbu protiv klimatskih promena - izjavio je Kingsli Viton, generalni direktor marketinga BAT-a.

BAT se u svom najnovijem izveštaju o održivom poslovanju (ESG izveštaj o ekološkom, društvenom i korporativnom upravljanju za 2020. godinu) obvezao da će postići ugljeničnu neutralnost u čitavom svom lancu vrednosti do 2050. godine.

Uz smanjenje ugljeničnog zagađenja kompanija je postavila cilj da do 2025. godine počne da koristi 30 odsto reciklirane vode, kao i da će u istom vremenskom periodu sertifikovati 100 odsto svojih proizvodnih lokacija sertifikatom Saveza za upravljanje vodama (AWS).

Na ovaj način kompanija ulaže i u podizanje standarda održivog poslovanja, a pomenuto priznanje Fajnenšl tajmsa samo je jedno u nizu brojnih priznanja za napore koje kompanija ulaže u društveno odgovorno poslovanje", poručuje se u saopštenju BAT-a.


Najnovije vesti