Dodić: Prioritet nam je dovođenje štopera

Novoformiranom stručnom štabu i ekipi surduličkog superligaša Radnika omogućeni su idealni uslovi za treniranje na pripremama za jesenji deo sezone Super lige, izjavio je novi šef stručnog štaba Mladen Dodić.

Igračima su na raspolaganju dva travnata terena i jedan sa veštačkom travom, prostor u zatvorenoj hali, kao i upotreba nove moderne teretane, čime je svaki segment plana i programa pokriven.

- Imamo odlične uslove za rad, na kojima bi nam mogli pozavideti mnogi.

Izuzetno sam zadovoljan ostvarenim i saradnjom igrača i stručnog štaba, ali i razumevanja ljudi iz uprave kluba.

Najbitnije u svemu je da ekipa radi sa mnogo motiva i ispunjava sve zahteve - rekao je Dodić za zvaničan klupski sajt.

On je dodao da se, paralelno sa pripremama, radi na dovođenju pojačanja, pri čemu novi šef struke Radnika ističe da se prioritet stavlja najpre na selekciju igrača.

- Ono što je u ovom momentu najbitnije je dovođenje novih igrača u ovim prvim danima prelaznog roka zbog uigravanja sa ekipom.

Imamo tu neke momke na probi, a zasad nam je najbitnija pozicija štopera.

Izuzetno raduje povratak igrača koji su ranije bili ovde i to potvrđuje da su poneli odavde lepe uspomene i da se rado vraćaju.

To je potvrda da Radnik pravi dobar imidž i ostaje u dobrim sećanjima kako igračima, tako i trenerima - kazao je Dodić.

RASPORED PRIPREMNIH UTAKMICA

FK Radnik će odigrati ukupno šest pripremnih utakmica pre početka superligaške sezone 2018/19. Prvu utakmicu protiv Dinama u Vranjue je izgubio sa 2:1. Slede mečevi protiv renomiranog ruskog i evropskog kluba Rubina u Sportskom centru FSS. Utakmica se igra 30. juna. Nakon toga tim će otputovati na Kopaonik, gde će od 4. do 10. jula odmeriti snage sa Bačkom, Trajalom i Novim Pazarom. Generalnu probu pred početak sezone Radnik će imati 14. jula u Surdulici protiv vranjskog Dinama.

Po njegovim rečima ovo je miks starih i novih igrača, gde se radi sa mnogo motiva i pre odlaska na drugi deo priprema na Kopaonik.

Dodić očekuje da se ta konkurencija sa pojačanjima dodatno poveća i veruje da će se formirati sastav koji će moći da sa svakim u ligi odgovori ambicijama kluba i što se tiče rezultata, i što se tiče promocije mladih igrača.

Najnovije vesti