Dinamo počeo pripreme uprkos velikom snegu, cilj opstanak u Super ligi (FOTO, VIDEO)

Fudbalski klub Dinamo počeo je u četvrtak pripreme za prolećni deo sezone u Super ligi na stadionu Jumka u Vranju, gde će, kako kaže predsednik kluba Dragan Antić, ostati do 18. januara, nakon čega će se ekspedicija vranjskog superligaša preseliti u turski Belek u antalijskoj regiji.

- U međuvremenu, dok smo ovde, a pre polaska za Tursku, 18. januara u 11 časova, odigraćemo jednu zakazanu prijateljsku utakmicu sa niškim Radničkim - kazao je predsednik i suspendovani šef stručnog štaba Antić.

Ekipa će, prema njegovim rečima, u Turskoj ostati do 4. februara.

- Tamo nas očekuje, prema dosad ugovorenim mečevima, četiri do pet protivnika; gledaćemo da zakažemo još neki susret da bismo se što bolje uigrali za početak prolećne sezone, jer ćemo imati i dosta novajlija u ekipi.

Za sada je izvesno da ćemo igrati sa prvoligašima iz Kazahstana, Češke, Slovačke i još nekih zemalja, a igraćemo i sa Crvenom zvezdom pošto će oni biti tamo na pripremama u isto vreme.

Vidite i sami da je ovde u Vranju u ovom momentu vrlo teško trenirati.

Veliki je sneg, možemo samo da trčimo.

Ali, pripremali smo se za ovakvu mogućnost, pa smo svakom igraču na vreme dali program individualnih priprema, tako da su oni u ovom momentu već 50 odsto spremni- kazao je Antić na početku zimskih priprema vranjskog kluba.

On je naglasio da je iz Dinama od završetka jesenjeg dela šampionata već otišlo 14 fudbalera, a da klub planira da dovede četiri do pet pojačanja koja zaista mogu da pomognu u borbi za bodove i opstanak u ligi.

- Očekujem da na proleće igramo kao domaćini na stadionu Jumka u Vranju, možda ne baš u prvoj utakmici kada ćemo dočekati Spartaka, ali za treće prolećno kolo očekujem da sasvim sigurno zaigramo u Vranju - kazao je Antić.

On je naglasio da je ekipa imala mnogo pehova u prvom delu prvenstva, da je trebalo da ima najmanje 17-18 bodova (Dinamo je polusezonu završio sa 10 osvojenih bodova), ali da se to da ispraviti u nastavku lige.

OTIŠLI

Vranjski klub su, nakon okončanja jesenjeg dela šampionata, napustili Milan Stanković, Lazar Đokić, Nikola Đurić, Jovan Zucović, Aleksandar Stojković, Marko Stanojević, Aleksandar Kostić, Pavle Propadalo, Miloš Vukić, Tiago, Dušan Lalatović i Miloš Jokić.

SUSPENZIJA

Antić je naglasio da očekuje da mu suspenzija od 15 meseci van fudbala biti skraćena, jer su argumenti na njegovoj strani.

- Mi smo u utakmici sa Radnikom povukli ekipu sa terena iz bezbednosnih razloga, tako da očekujem blažu kaznu nakon što budu razmotrene i uvažene naše primedbe i dokazi.

Kad se vratim na klupu, mislim da će to mnogo značiti ekipu, jer nije isto kada tim nastupa bez prvog trenera i sa njim - kazao je Antić.

Prema rečima Antića, za vranjski klub je za sada potpisao jedino Samuel Igbiriki, nigerijski internacionalac.

Očekuje se još nekoliko pojačanja (za pozicije štopera, levog beka, golmana, špica, veznog igrača i krila) na mestima koja su upražnjena mnogobrojnim odlascima igrača u zimskoj pauzi.

Podsećanja radi, pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, postao je krajem decembra potpredsednik kluba, odlukom Upravnog odbora kluba Dinama.

Dinamo je jesenji deo šampionata završio na poslednjem, šesnaestom mestu tabele Super lige sa 10 bodova.

Ispred su, takođe u "zoni ispadanja", petnaestoplasirani Zemun sa 15 bodova, Rad na četrnaestom ima 16 bodova, OFK Bačka na trinaestom 18 i subotički Spartak na dvanaestom 19 bodova.

Najnovije vesti