Dinamo će pokušati da nađe slabe tačke izvanrednog Proletera (VIDEO)

Dinamo u utakmici 14. kola Super lige Srbije u fudbalu protiv novosadskog Proletera "mora ići na pobedu", jer bi svaki drugi rezultat Vranjance "udaljio od opstanka", izjavio je na konferenciji za medije šef stručnog štaba Dragan Antić.

- Očekuje nas možda i najteža utakmica u ovom delu prvenstva.

Proleter je hit jesenje polusezone Super lige, imaju izvanredan tim, atmosferu, dobrog trenera, imaju ekipu za play off - rekao je Antić.

On je dodao da Novosađane svako mora da respektuje.

- Moramo i mi da ih uvažimo; oni su nadigrali Partizan u svim elementima fudbala, ali nisu imali sreće.

Naša je sreća što neće igrati jedan od njihovih najboljih igrača Stefan Čolović, ali imaju oni još dobrih pojedinaca.

Međutim, mi imamo svoj cilj, imamo i snage, znanja i moći da im se suprotstavimo.

Pokazali smo protiv Vojvodine u prošlom kolu da možemo, imali smo odlično poluvreme, ali opet sami sebi dajemo golove, plaćamo danak neiskustvu i to nas dosta košta.

Pozivam navijače da dođu da nas bodre, jer su nam naredne dve utakmice prekretnica u prvenstvu, ova protiv Proletera i pogotovo sledeći meč u nedelju protiv Radnika u Surdulici - rekao je Antić.

Fudbaler Dinama Luka Ratković kazao je da je Proleter u dosadašnjem toku prvenstva pokazao da je jedna od boljih ekipa u ligi.

- Mi moramo da podignemo samopouzdanje, verujem u svoje saigrače, verujem da možemo do tri boda i optimista sam pred ovaj susret - rekao je Ratković, pozivajući sve navijače Dinama da dođu u što većem broju.

Ofanzivni fudbaler Dinama Marko Radivojević potencirao je da DInamo u sredu očekuje najvažnija utakmica u dosadašnjem toku prvenstva.

- Proleter je možda i najveće iznenađenje ove godine, ostaje da se borimo kao što smo to učinili protiv Bačke u pretprošlom kolu u Surdulici i jedino nam je pobeda bitna - kazao je Radivojević.

Van stroja u ekipi Dinama su, porema rečima trenera Antića, jedino Mlađan Stevanović i vezni igrač MIloš Jokić.

Uoči ovog meča Dinamo je poslednji na tabeli sa 7 bodova, a Proleter šesti sa 20.

Spartak Dinamu beži dva boda, a po pet Radnik, Voždovac i Zemun.

Utakmica Dinamo - Proleter odigraće se u sredu u 13 časova na Gradskom stadionu u Surdulici.

Najnovije vesti