Deseti protest: Konačna bitka za fer i poštene izbore (FOTO, VIDEO)

Nekoliko godina ova vlast nam je krala od plate i penzije, a sada su to vratili na staro, pa nam predstavljaju kao povećanje.

Da li su u ovoj zemlji zadovoljni mladi ljudi koji, umesto da maštaju o tome da rađaju decu i stvaraju porodicu u svojoj zemlji to moraju da čine u tuđoj, jer ovde nemaju budućnost - izjavio je u petak uveče u Vranju Miroslav Vasin, predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke i član Predsedništva DS-a.

On je govoreći na skupu "1 od 5 miliona - Vranje bez straha" kazao da radnici u Srbiji "rade u ponižavajućim uslovima kao u doba robovlasništva, za male plate".

Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke, rekao je pred okupljenim Vranjancima da je Aleksandar Vučić "sedam godina sejao mržnju i razdor među ljudima".

- Ubijao si nam nadu, ti si poslednji koji treba da govori o budućnosti.

Ti si prošlost Srbije - kazao je Jovanović prekidan povicima "Vučiću lopove".

On je naglasio da su Beograđani "dobri domaćini".

- Ko se nije uverio u to imaće priliku da se uveri 13. aprila, jer vas zovemo sve u srpsku prestonicu.

Budite spremni, dok ne završimo posao nema povratka u Vranje.

Glavni cilj je da dobijemo fer i poštene izbore, da ih raspišu u roku od šest do devet meseci - poručio je Jovanović, prekidan povicima "gotov je, gotov je..."

Po završetku skupa, kolona građana krenula je u protestnu šetnju novom trasom, od glavne i Karađorđeve, preko ulica Save Kovačevića, Bore Stankovića, Dunavske i Lenjinove, ponovo do glavne kojom su se iz smera naselja Češalj vratili u centar grada.

Naredni protest u Vranju, kako su najavili organizatori, održaće se u petak 5. aprila.

Snimak celog protesta možete pogledati u video materijalu Vranje News-a.

Najnovije vesti