Derbi juga u Prvoj ligi: I Vranjancima i Piroćancima znače samo tri boda

I nama i Piroćancima je dogorelo do nokata, očekujem tešku utakmicu, pravi derbi juga, izjavio je u petak na konferenciji za medije Dragan Antić, šef stručnog štaba FK Dinamo VRanje, uoči utakmice 22. kola Prve lige Srbije u kojoj će Vranjanci dočekati pirotski Radnički.

Dinamo je pred ovu utakmicu šesnaesti na tabeli sa 19 bodova (iza njega su samo Zemun i kraljevačka Sloga sa po 16), a Radnički je četrnaesti sa pet bodova više od Vranjanaca.

No, i Pirćanci su u nezavidnoj situaciji jer iz Prve lige ove godine ispada čak osam klubova, dakle svi ispod desetog mesta.

- Idemo i mi i Piroćanci na pobedu, biće dobra utakmica, nadam se fer i korektna jer i nama i njima "igraju" samo tri boda - rekao je Antić.

Kapiten Dinama Mlađan Stevanović kazao je da očekuje "lepu utakmicu".

- Šteta je što navijači ne mogu na stadion, mnogo nelogičnosti ima u vezi sa tim, mislim da je sramota za fudbal što ljudi ne mogu na otvorenom prostoru da gledaju utakmice.

Sada nam je do kraja prvenstva svaka utakmica kao finale i ovi bodovi su nam neophodni - rekao je Stevanović.

U ekipi Dinama jedino neće biti pouzdanog veznjaka Davora Nedeljkovića, dok su svi ostali spremni i orni za igru.

Do kraja sezone u Prvoj ligi Srbije ostalo je još trinaest kola.

Utakmica Dinamo - Radnički odigraće se u subotu 20. marta na Stadionu Jumko u Vranju od 15 časova.

PUAČA: TEŠKO JE DOBITI DINAMO U VRANJU

Trener pirotskog Radničkog Nikola Puača, koji zbog koronavirusa nije vodio tim u prethodna dva susreta, nada se bodovima u Vranju.

- Nesrećno smo izgubili prošlu utakmicu, ali moramo da gledamo ispred sebe. Opšte je poznato da je Dinamo "domaćinska ekipa", specifično igraju na svom terenu. Kvalitetniji su nego što pokazuje tabela, očekuje nas dosta zahtevna utakmica. Svi smo optimisti, neće biti lako, ali imamo šansu za bod ili sva tri boda. Potrebno je da napravimo dva vezana rezultata - rekao je Puača za Južne vesti.

U Radničkom nemaju velikih problema sa sastavom. Kapiten Tolić se oporavio, dok napadač Đorđijevski ima problem sa povredom i verovatno neće moći da pomogne ekipi u Vranju.

Najnovije vesti