Božičić: Protiv Spartaka je bilo izuzetno ali to nije naš maksimum

Šef stručnog štaba surduličkog Radnika Slaviša Božičić izjavio je posle ubedljive pobede (4:0) nad Spartakom iz Subotice da je njegovi tim odigrao veoma dobru utakmicu, izborivši se "sa opterećenjem koje nosi prva utakmica u sezoni na domaćem terenu".

- Pošto je bila premijera pred domaćom publikom, nastojali smo da pružimo neki svoj maksimum u ovom momentu.

Daleko od toga da je ovo naš definitivan maksimum, ovaj tim može još da napreduje - rekao je Božičić, zahvalivši se ekipi Spartaka na izuzetno korektnoj utakmici.

On je dodao da je Radnik imao respekt prema ekipi Spartaka, "imajući u vidu kako su izgledali na pripremama na Zlatiboru" (tamo se pripremala oba tima) i "u odnosu na igre koje su prikazali tokom pripremnog perioda".

- Spartak se bolje snašao na početku minule utakmice, bolje su ušli u meč, ali je penal za nas odveo utakmicu u drugom smeru, a mi smo to znalački iskoristili da ostvarimo visoku pobedu - kazao je Božičić na konferenciji za medije.

Gaćinović: Neverovatan ritam Radnika

Trener Spartaka Vladimir Gaćinović čestitao je posle utakmice kolegi Božičiću i fudbalerima Radnika na ritmu koji su nametnuli u većem delu utakmice.

- Ovo nam je prvi poraz računajući i pripremne utakmice, zato je i toliko bolan. Očigledno je bilo da u našoj igri ima poprilično loših stvari. Prvih 25 minuta do penala izgledali smo kao ekipa, imali neku vrstu dominacije, ali je nedostatak koncentracije i završnice bio očigledan. Ono što smo demonstrirali protiv Radnika mogu okarakterisati kao sramotu, jer nismo izgledali kao ekipa iz pripremnog dela i s početka lige - rekao je Gaćinović.

Radnik sada ima polovičan učinak u Superligi, pošto ima po pobedu i poraz.

U sledećem kolu gostovaće Čukaričkom.

Utakmica će biti teška jer je reč o protivniku koji je u izvanrednoj formi i koji će pre tog susreta imati lepe šanse da se plasira u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Najnovije vesti