Antić pred Bačku: Imamo imperativ pobede (VIDEO)

OFK Bačka je dobar tim i očekuje nas teška utakmica, ali nas interesuje samo pobeda, jer smatram da smo tim koji može da se nosi sa većinom ekipa u Super ligi, kazao je u subotu na konferenciji za medije šef stručnog štaba Dinama Dragan Antić.

On je pred utakmicu 12. kola najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji, koju Dinamo sa protivnikom iz Bačke Palanke igra u nedelju od 16 časova na Gradskom stadionu u Surdulici, dodao da je ovo možda i najbitnija takmičarska utakmica za Dinamo od početka sezone.

- Imamo imperativ pobede i nadam se da ćemo doći do tri boda, što će nam omogućiti napredak na tabeli.

Da igramo u Vranju, bio bih siguran da niko ne bi mogao da nam uzme bodove, osim možda Zvezde, Partizana, Radničkog i Čukaričkog, eventualno Mladosti, sa ostalima bismo se nosili bez problema.

Cilj je sada da skupimo što više bodova u ovoj polusezoni, jer sada imamo para i značajno ćemo se pojačati u zimskom prelaznom roku da bismo na proleće uspeli da obezbedimo opstanak u Super ligi - kazao je Antić.

Golman Dinama Uroš Đurić rekao je da od predstojećeg duela sa FK Bačkom očekuje trijumf i napredak na tabeli.

- Ići ćemo na pobedu, kao što uvek i činimo kada igramo kao domaćini, a posebno ovog puta jer bi nam pobeda značila i napredak na tabeli i napuštanje poslednje pozicije.

Trudićemo se svim silama da pobedimo Bačku, jer nam je ova utakmica veoma važna - rekao je Đurić.

Vranjanci su tokom 11. kola elitnog ranga zabeležili samo dva trijumfa i devet poraza, a ovo će biti prilika da zabeleže nove bodove. Ekipa iz Bačke Palanke ima po tri pobede i remija, a pet puta je poražena. Ulaznice za ovaj meč, koji počinje od 16 sati, biće u prodaji na dan utakmice od 10 sati na biletarnici stadiona u Surdulici. Cena za istočnu tribinu je 300 dinara, a za zapadnu 200.

Odbrambeni fudbaler vranjskog kluba Nikola Jovanović rekao je da Dinamu na noge dolazi "jaka i vrlo neugodna ekipa Bačke".

- Spremni smo za utakmicu i daćemo sve od sebe da ih dobijemo.

Mislim da ćemo ako pobedimo preskočiti najmanje tri ekipe na tabeli i to daje veliku važnost predstojećem meču.

Pobeda bi nam ulila samopouzdanje pred teško gosotvanje u sledećem kolu Vojvodini u Novom Sadu - rekao je Jovanović.

Antić: Možda ćemo od novembra igrati u Vranju

Antić je pred novinarima izjavio da je Dinamo, u Kup utakmici sa Crvenom zvezdom, dokazao da može da bude domaćin i organizator utakmica, čak i u Super ligi, te da ima signala da bi od novembra mogao da dočekuje protivnike u Super ligi kao domaćin na stadionu Jumka u Vranju.

- Pred nama je zadatak da rekonstruišemo svlačionice na stadionu Jumka, to je jedan od zahteva, a drugi da zapadnu tribinu dogradimo sa još nekoliko redova i postavimo na celom stadionu 3.000 sedišta.

Zvezda je najavila da bi mogla da nam pokloni sedišta, a već sam kontaktirao arhitekte u vezi sa građevinskim radovima.

Sve smo ostalo ispunili već u kup utakmici sa Zvezdom, što se tiče obezbeđenja adekvatne struje, protivpožarne zaštite i zaštite od udara groma, tako da se nadam da ćemo uspeti u nameri da od novembra ovde budemo domaćini protivnicima u Super ligi Srbije.

Nadam se da ćemo se vratiti ovde, nije svejedno kada igrate u Surdulici pred 500 ili 1.000 ljudi maksimum ili u Vranju pred 5.000 vatrenih navijaća - kazao je Antić.

Antić je ponovio da je za takmičenje u Super ligi potebno najmanje 800.000 evra, a ako klub želi neke osrednje rezultate najmanje milion.

- Mi nemamo te pare, ali se nadam da ćemo se adekvatno pojačati u zimskom prelaznom roku i obezbediti opastanak u ligi, pogotovo ako budemo igrali u Vranju - kazao je trener Dinama.

Najnovije vesti