Akademija tehničko vaspitačkih studija u Vranju najavila upis brucoša

Akademija tehničko-vaspitačkih strukovnih studija, nekadašnja Visoka škola primenjenih strukovnih studija, na Odesku Vranje upisaće 190 studenata u prvu godinu studija na sedam studijskih grupa, potvrđeno je Vranje News-u u ovoj školi.

Na smeru Mašinsko inženjerstvo biće upisano 30 studenata, na smeru Drumski saobraćaj 40 studenata, na Prehrambenoj tehnologiji, Zaštiti životne sredine i Inženjerstvu nameštaja i enterijera po 20 studenata.

Još po 30 biće upisano na Proizvodnoj ekonomiji i Preduzetničkom menadžmentu.

Iz škole obaveštavaju javnost da će upis zainteresovanih kandidata obaviti u skladu sa dozvolom za rad (broj 612-00-01389/2019) od 23. avgusta 2019. godine.

- Na veb sajtu Odseka Vranje www.visokaskola.edu.rs biće objavljen Informator koji će svi zainteresovani srednjoškolci moći da preuzmu besplatno i u kome se nalaze sve važne informacije u vezi sa studijskim programima, programima polaganja prijemnog ispita, kao i primeri testova iz hemije, matematike i ekonomije.

Odsek Vranje će nakon završetka vanrednog stanja organizovati besplatnu pripremnu nastavu iz pomenutih predmeta - navode iz škole.

Prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu studija biće krajem juna, a polaganje prijemnog ispita u prvoj nedelji jula.

Tačni datumi biće objavljeni nakon Odluke Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

- Dragi srednjoškolci, očekujemo vas od oktobra u našim klupama - poručuju iz ove škole, uz napomenu da ih zainteresovani srednjoškolci mogu kontaktirati preko e-maila na adresu [email protected].

Najnovije vesti