Četvrti prvenstveni poraz Pčinje, Dinamo u nedelju dočekuje Trajala

Vranje - Fudbaleri Pčinje iz Trgovišta poraženi su na otvaranju 5. kola Srpske lige Istok od na gostovanju Dubočici u Leskovcu sa 2:1 čime su nastavili niz negativnih rezultata od početka prvenstvene sezone.

Strelac dva gola za Leskovčane, koji slove za jednog od favorita u ligi i pretendenta za brzi povratak u Prvu ligu, bio je Dušan Savić, dok je poraz Pčinjana ublažio centarfor Marjan Petrović.

Ekipa iz Trgovišta tako sada na četrnaestom mestu tabele SLI (liga ima 16 klubova) ima četiri poraza i samo bod zahvlajujući nerešenom rezultatu sa autsajderom Meševom na domaćem terenu u trećem kolu.

S druge strane, FK Dinamo Vranje, koji u istom rangu takmičenja igra znatno bolje, dočekaće u nedelju od 16 sati na Stadionu Jumko ekipu kruševačkog Trajala, sa kojom je do ove sezone imao duele u Prvoj ligi Srbije.

Dinamo je uoči ove utakmice trinaesti sa jednim bodom (mada je ekipa osvojila ukupno sedam bodova ali je trenutno slabije plasirana zbog oduzimanja šest bodova uoči početka prvenstva).

Trajal je šesti na tabeli sa osam bodova.

Tri ekipe su na čelu tabele sa po deset bodova - Radnički Pirot, Budućnost iz Popovca i Jedinstvo iz Paraćina (koje ima utakmicu više u odnosu na rivale).

U narednom 6. prvenstvenom kolu u Trgovištu će biti odigran derbi Pčinjskog okruga u kome će Pčinja dočekati vranjski Dinamo.

Dinamo u glavnom žrebu Kupa Srbije

Dinamo je u utakmici predtakmičenja Kupa Srbije kao gost savladao Zemun sa 0:1 i plasirao se u glavni žreb najmasovnijeg srpskog takmičenja u fudbalu. Sledi žrebanje za osminu finala kupa u kome Dinamo može izvući bilo kog protivnika, pa čak i Crvenu zvezdu, Partizan i druge najbolje klubove Super lige.

Najnovije vesti